Fűszeres vaddisznóborzaska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Ildi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Az érlelt vaddisznógerincet leöntjük két gerezd zúzott fokhagymával ízesített, négy deci tejjel. Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk pihenni. Másnap lecsepegtetjük és szárazra itatjuk. A maradék tejből, a reszelt burgonyából, a lisztből és a tojásból sűrű masszát keverünk. A húst sóval, borssal és a fűszerekkel megszórjuk, majd gyengéden beleklopfoljuk. Utána a húst lisztbe és a burgonyás masszába forgatjuk. Középforró olajban, aranybarnára sütjük. A húsok tetejére fokhagymával és sóval ízesített tejföllel megkenjük és a tetejükre reszelt sajtot szórunk. Köret nélkül, salátával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||