Cajun gumbo (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Ildi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre:
Vágjuk kockára a csirkemellet és süssük barnára a vaj-olaj keverékben. Szűrőkanállal vegyük ki és tegyük félre. A felszeletelt kolbászt is süssük át, majd tegyük a csirkéhez. A sütőzsiradékban pirítsuk meg, a finomra vágott hagymát, majd tegyük hozzá a feldarabolt paprikát, zellert, és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a fűszereket és öntsük fel az alaplével. Tegyük vissza a húsokat és kis lángon főzzük fél órát. Keverjük bele a felkarikázott okrát, öntsük bele a paradicsomlét és hagyjuk a tűzön még egy órát. Az utolsó öt percben keverjük bele a zöldjével együtt felkarikázott újhagymát és a garnélát. Petrezselyemzölddel gazdagon megszórva, párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||