Kapros marhatokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Karácsony, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 0 személyre:
Az apróra metélt vöröshagymát a felhevített olajon megpirítjuk, majd a vékony csíkokra vágott marhahúst pörkölni kezdjük rajta. Amikor enyhén megbarnult, fedő alatt, kis lángon tovább pároljuk. Borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, a vége felé megsózzuk. Ha szükséges kevés vizet önthetünk alá, de a végére süssük zsírjára. Keverjük bele a finomra metélt kaprot, forgassuk át, majd öntsük rá a tejszínt és addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Nokedlivel vagy tarhonyával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||