Meggyes tejbegríztorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Rakott, Sütés nélkül, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A tejet a vajjal, a cukorral és csipetnyi sóval felforraljuk, majd folyamatosan kevergetve, vékony sugárban beleöntjük a darát. A kevergetést folytatva öt perc alatt megfőzzük a tejbegrízt. Langyosra hűtjük és két részre osztva, a kapcsos tortaformánknál kissé nagyobb körlappá alakítva, fóliára simítjuk. Ha teljesen kihűl a formával kiszúrjuk. Az egyik lapot a tortaformába tesszük. A magozott meggybefőtt levét a fahéjjal ízesítve felforraljuk, majd a zselatint feloldjuk benne. Langyosra hűtjük, belekeverjük a meggyet és a meggy lekvárt, majd a formába tett lapra öntjük. Dermedés után ráhelyezzük a másik tejbegrízlapot és kissé lenyomkodva hűtőbe tesszük. Ha áthűlt a tetejére öntjük, az előírás szerint felolvasztott csokoládét és ismét hagyjuk megdermedni. Kivesszük a formából és a torta oldalára nyomkodjuk a szárazon megpirított mandulalapocskákat. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Elronthatatlan, finom édesség. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||