Tojáspörkölt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A vöröshagymát és a paprikát vágjuk apróra és egy nagyobb méretű serpenyőben pirítsuk meg az olajon. Ha megpirult tegyük hozzá a felszeletelt paradicsomot, majd keverjük bele a fűszerpaprikát, és kis lángon süssük tovább. Amikor a lecsó zsírjára sült, szórjunk rá a lisztet, keverjük össze, majd öntsünk rá 1 dl vizet. Ízlésünk szerint sózzuk meg és folyamatosan kevergetve forraljuk össze. Végül, az előzőleg sós vízben megfőzött, kemény tojásokat vágjuk cikkekre. Finoman keverjük a szaftba és forraljuk össze. Önálló ételként, párolt rizs az ajánlott körete, de feltétnek, egyéb főzelékekhez is kitűnő. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||