Brassói aprópecsenye 1. (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Hétvégi ebéd, Sült, Tárcsa, Meleg, Sós, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk, és a zsíron pirítsuk üvegesre, majd pici húslevet aláöntve, pároljuk meg. Adjuk hozzá az apró kockára vágott húst és a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús már megfehéredett, öntsünk alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) húslét és fedő alatt pároljuk puhára. Közben a húslét szükség szerint pótoljuk, de a végére hagyjuk teljesen elforrni. Kockára vágott, sült burgonyát keverjünk a majdnem kész húshoz és pirítsuk még néhány percig. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||