Grillázsparfé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg cukrot egy teáskanál vízzel serpenyőbe teszünk és megkaramellizáljuk. Egy-egy teáskanálnyit a felfújt vagy parféformák aljára csurgatunk és hagyjuk kihűlni. A többi karamellbe belekeverjük a durvára vágott diót, majd olajozott lapra öntve, ezt is hűlni hagyjuk. A kihűlt grillázst durvára daráljuk. A tejszínhabot habbá verjük. A tojáshabot csipet sóval és a félretett cukorral, szintén kemény habbá verjük. A kétféle habot és a grillázst óvatosan összeforgatjuk, majd a formákba szedjük. Teljes dermedésig, tegyük a mélyhűtőbe (több óra). Tálalás előtt a formát forró vízbe mártva a parfé könnyedén kiborítható. Tálalás előtt tejkaramella kockákkal, tejszínhabrózsával, esetleg egy bon-bonnal díszítsük fel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||