Epres-kekszes pohárkrém (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A pudingport kevés hideg tejben elkeverjük. A többi tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felforraljuk és kevergetve hozzáöntjük a pudingporos tejet. Készre főzzük. A kekszet durvára törjük, elkeverjük a gorombára vágott mandulával, majd a pudinggal és a kisebb darabokra vágott eperrel poharakba rétegezzük. Hűtőben dermedni hagyjuk. Tejszínhabrózsával, eperdarabbal és mandulával díszítve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||