Búbos hús savanyúkáposztával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Kemence, Hirtelen sült, Sós, Csőben sült, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát apróra vágjuk, majd zsírjára sütjük. AS finomra metélt hagymát átpirítjuk rajta. A néhány metszéssel, feldarabolt, káposztát és a fűszereket hozzáadva összeforgatjuk, majd a barnasörrel felöntve puhára pároljuk. A végén ne maradjon leve. Amíg hűl, a kivert karajszeleteket, a széleken bevagdosva, sóval és borssal meghintve, kevés olajon átsütjük. Ne legyen kész,csak a rostok záródjanak be. Végül a káposztát kevés tejföllel keverjük át, majd a masszát halmozzuk a karajszeletetkre. Borítsuk rá a sajtot, majd 180 fokra előmelegített sütőben, süssük 15 percig. Ezalatt a sajt aranybarnára pirul. Rösztivel vagy egyéb sült burgonyakörettel kínáljuk. Diétásan önmagában is fogyasztható. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||