Korhely burgonyagerinc (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Karácsony, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát hájában puhára főzzük, de használhatunk maradék főtt burgonyát is, majd apró kockára vágjuk. Felcsíkozzuk a kétféle paprikát és retket, a virslit vékony karikára vágjuk. Kevés vízben, forralva, feloldjuk a zselatint, majd elkeverjük az ízlés szerint sózott, borsozott tartármártással. Az összes hozzávalót belekeverjük és fóliával bélelt őzgerincformába nyomkodjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni, végül kiborítva és szeletekre vágva tálaljuk. Önállóan is megállja a helyét, de a karácsonyi rántott hal mellé, fantasztikus köret. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||