Kolbászos savanyúkáposzta saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Koleszban főztük, Buli, Szilveszter, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A savanyúkáposztát, ha szükséges átmossuk, majd lecsepegtetjük. Néhány vágással rövidebb szálakra vágjuk. A lilahagymát finomra aprítjuk és kevés sóval átforgatva állni hagyjuk. Az olajba ropogósra sütjük a vékonyra szelt kolbászt és lecsepegtetve ezt is félre tesszük. Tálalás előtt, legalább fél órával, a káposztát és a lilahagymát kevés sütőzsiradékkal összedolgozzuk. A joghurtot simára keverjük a sóval és a felaprított kaporral. Mielőtt asztalra adjuk, forgassuk bele a salátába a kolbászt, azért csak ekkor, hogy ropogós maradjon. Vajas barna kenyérrel tálaljuk. Az öntetet ki-ki maga csöpögtesse rá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||