Karalábés aprópecsenye (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
4 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd a kis kockára vágott pulykamellet átsütjük rajta. Közben sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort. Fedő alatt, kis lángon, félpuhára pároljuk, ha szükséges kevés forró vizet önthetünk alá, de a végére, majdnem zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a húshoz hasonló nagyságú kockára szelt karalábét és tíz perc párolás után belekeverjük a karalábé csíkokra aprított zsenge leveleit és felöntjük a tejszínnel. Nagylángon, addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. A karalábé maradjon kissé roppanós. Tálalás előtt belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet.
Sült burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.