Karalábés aprópecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd a kis kockára vágott pulykamellet átsütjük rajta. Közben sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort. Fedő alatt, kis lángon, félpuhára pároljuk, ha szükséges kevés forró vizet önthetünk alá, de a végére, majdnem zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a húshoz hasonló nagyságú kockára szelt karalábét és tíz perc párolás után belekeverjük a karalábé csíkokra aprított zsenge leveleit és felöntjük a tejszínnel. Nagylángon, addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. A karalábé maradjon kissé roppanós. Tálalás előtt belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet. Sült burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||