Tavaszi tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Egy evőkanál olajban elősütjük, a kis kockára vágott, előzőleg sózott és borsozott csirkemellet. Két evőkanál, felhevített olajban, megpároljuk a csíkokra, illetve karikára vágott, zsenge zöldségeket, majd félretesszük őket. A tésztát előírás szerint megfőzzük, majd összeforraljuk az elősütött csirkemellel és a zöldségekkel, közben hozzáöntjük a kefírt és a felaprított zöldfűszereket. Ha átforrósodott, frissiben tálaljuk. A zöldségek roppanós állaga, a csirkemell pirított jellege és a kefír friss íze, adja meg az étel jellemző ízét. Igazi tavaszi különlegesség. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||