Omlós tepertős pogácsa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 50 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Szabadban, Húsvét, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Farsang, Szilveszter, Karácsony, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A langyos tejfölt az élesztővel, az egész tojással és a borssal eldolgozzuk. 10 perc pihentetés után, hozzáadjuk a lisztet, a darált tepertőt, a zsírt. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A pogácsák tetejét a felvert tojássárgájával megkenve 15 percig kelni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Bő tíz perc alatt aranybarnára sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||