Kelropogós (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 35 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Töltött, Hirtelen sült, Párolt, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, Gombafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A kelkáposztaleveleket forrásban lévő, sós vízben két percig abáljuk, majd lecsöpögtetve félre tesszük. A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és a darált pulykahúst. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Szükség szerint, kevés vizet adhatunk hozzá. Ha langyosra hűlt, a túrót és két tojást belekeverünk a masszába, ha szükséges kevés zsemlemorzsával sűríthetjük. A kellevelekbe töltjük és feltekerjük, mint a töltött káposztát szokás. Hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, középforró olajban kisütjük. Lecsepegtetve tálaljuk. Aioli mártással előételként vagy sült burgonya körettel főételként tálalhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||