Sonkás zöldborsóragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivéve, a zsírban megpirítjuk, a finomra metélt hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a zöldborsót. Megfűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a kakukkfűvel. Kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Végül visszatesszük a pörcöt és a tejföllel felöntve összeforraljuk. Tálalás előtt belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet. Főtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||