Barackos-tejszínes szelet (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
17 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
20 adag vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dkg kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
2 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
1 üveg sárgabarack befőtt 75 0.5 0.1 17 1.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Keverjük bele a reszelt citromhéjat és a kakaóporral és a sütőporral összeszitált lisztet. Végül forgassuk bele a csipet sóval, kemény habbá felvert tojásfehérjét. 175 fokra előmelegített sütőben, kerek, sütőpapírral bélelt, kapcsos tortafomában, süssük 25 percig. A piskótát hagyjuk rácson kihűlni, majd vágjuk lapjában félbe.
Főzzük fel a tejet és keverjük bele a porcukrot, majd adjuk hozzá a tejszínnel elkevert pudingport. Folyamatosan kevergetve, keverjük simára. Hagyjuk kihűlni. A kettévágott piskóta alját tegyük vissza a formába, majd kenjük meg a krémmel, rakosgassuk rá a barackot, majd borítsuk be a második lappal. Kenjük le a tortabevonóval, hűtőben hagyjuk megdermedni, majd szeleteljük fel.
Tejszínhabrózsákkal és barackszeletekkel díszítve tálaljuk.