Zsályás-baconos burgonya sajtmártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Hirtelen sült, Főtt, Kemence, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát, lehetőleg egyforma, kis tojásnyi darabokat választva, sóval, babérlevéllel ízesített vízben, félpuhára főzzük. A baconszeleteket, akkorára vágjuk, hogy egy-egy burgonyát körbe tekerhessünk. A baconra zsályalevelet terítünk és a burgonyát beletekerjük, majd fogvájóval megtűzzük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon pirosra sütjük. A sütés közben, az olajon, megpároljuk a finomra vágott újhagymát, a zúzott fokhagymát, majd a borsot és a sót belekeverve, összeforraljuk, a reszelt sajttal és a joghurttal. Végül belekeverjük a borral elkevert lisztet. A kellő sűrűségig forraljuk. A lecsepegtetett burgonyát tálra tesszük, majd a mártást külön csészében, mellé tálaljuk. Pompás nyári előétel vagy különleges köret. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||