Sertéshússal töltött csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: kicsilány A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Sós, Párolt, Hirtelen sült, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemelleket kifilézzük, majd lapjában bevágva, fólia között gyengéden kiverjük. A kétszer ledarált húst a fokhagymával, sóval és borssal átgyúrjuk, végül beleforgatjuk, a csíkokra vágott bazsalikomot, és a két meghámozott, kimagozott, kockára metélt paradicsomot. A masszát a húslapokra kenjük és feltekerjük. A roládokat baconszeletekbe burkoljuk, majd fogpiszkálóval megtűzzük. Kevés olajon körbesütjük. Felöntjük a fehérborral és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Szükség esetén kevés vizet adhatunk hozzá, de a végére süssük zsírjára. Ferdén felszeletelve, a szaftjával leöntve tálaljuk. Párolt rizzsel és salátával kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||