Sertéshússal töltött csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Sós, Párolt, Hirtelen sült, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
30 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
12 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket kifilézzük, majd lapjában bevágva, fólia között gyengéden kiverjük. A kétszer ledarált húst a fokhagymával, sóval és borssal átgyúrjuk, végül beleforgatjuk, a csíkokra vágott bazsalikomot, és a két meghámozott, kimagozott, kockára metélt paradicsomot. A masszát a húslapokra kenjük és feltekerjük. A roládokat baconszeletekbe burkoljuk, majd fogpiszkálóval megtűzzük. Kevés olajon körbesütjük. Felöntjük a fehérborral és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Szükség esetén kevés vizet adhatunk hozzá, de a végére süssük zsírjára. Ferdén felszeletelve, a szaftjával leöntve tálaljuk.
Párolt rizzsel és salátával kínáljuk.