Konfitált sertéscsülök (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A csülköt lebőrözzük és kicsontozzuk. A húst a porrá tört fűszerekkel megszórjuk és jól belemasszírozzuk. Szorosan alufóliába tekerjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap, fóliástól, kevés zsírban körbe sütjük. Olyan sütőedénybe tesszük, melybe éppen belefér, majd zsírral felöntjük és 80 fokos sütőbe tesszük, úgy 4 órára. Lecsepegtetve kihűtjük és felhasználásig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kicsomagolva felszeleteljük és kevés zsíron átsütjük. Párolt káposztával és pirított burgonyával tálaljuk. Láss csodát, a csem. sersült pár. káp., pir, burg. szmokingot öltött. Aki nem érti, írjon Gixernek ([email protected]), megmagyarázza. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||