Konfitált sertéscsülök (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 260 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db csülök 328 16 29 0.3 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
igény szerint zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csülköt lebőrözzük és kicsontozzuk. A húst a porrá tört fűszerekkel megszórjuk és jól belemasszírozzuk. Szorosan alufóliába tekerjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap, fóliástól, kevés zsírban körbe sütjük. Olyan sütőedénybe tesszük, melybe éppen belefér, majd zsírral felöntjük és 80 fokos sütőbe tesszük, úgy 4 órára. Lecsepegtetve kihűtjük és felhasználásig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kicsomagolva felszeleteljük és kevés zsíron átsütjük.
Párolt káposztával és pirított burgonyával tálaljuk.
Láss csodát, a csem. sersült pár. káp., pir, burg. szmokingot öltött.
Aki nem érti, írjon Gixernek ([email protected]), megmagyarázza.