Pelmenyi (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Töltött, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Gabonafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A húsféléket kétszer megdaráljuk, majd jól átgyúrjuk a reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a borssal és a sóval. Két órára tegyük a hűtőbe pihenni. A lisztet szitáljuk össze egy kávéskanál sóval és gyúrjuk össze a tojásokkal, rugalmas, közepesen kemény tésztát kell kapnunk. A tésztát, letakarva, hagyjuk állni fél órát, majd nyújtsuk késfok vastagságúra. Pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 5 centis köröket. A közepükre tegyünk kávéskanálnyi tölteléket, majd hajtsuk félbe és a széleket jól nyomkodjuk össze. Forrásban lévő, sós vízben főzzük ki és lecsepegtetve keverjük bele az olvasztott vajat. Frissen tálaljuk. A tányéron, kedve szerint, ki-ki megcsepegteti ecettel vagy tejföllel. Érdemes sokat készíteni, nyersen, egy rétegben lefagyasztva, majd zacskóba téve egy hónapig eláll a házi mirelit ízvesztés nélkül. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||