Lencse rizzsel és vadrizzsel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Gabonafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 csésze fekete lencse 0 ? ? ? ? ?
1/2 csésze vadrizs ? ? ? ? ? ?
1 csésze rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1/2 csésze vöröslencse ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vadrizst és a hagymafejet sózott, borsozott vízben felfőzzük, fél óra múlva hozzáadjuk a lencsét és még negyed órát főzzük, majd leszűrjük. A rizst a szokásos módon puhára pároljuk. Belekeverjük a lencsés vadrizst, a hagyma nélkül és tálaljuk.