Erdei gyümölcsös csokoládétorta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Húsvét, Bálint nap, Töltött, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg erdei gyümölcs 0 ? ? ? ? ?
2 csomag habfixáló 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 tábla fehér csokoládé ? ? ? ? ? ?
1 doboz mascarpone 450 7 45 2 0 100
5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
6 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a kakaóval és a sütőporral összeszitáljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot és a lisztet óvatosan a tojássárgájához forgatjuk. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 40-45 percig. Az utolsó negyed órára érdemes a tetejét sütőpapírral letakarni. Hagyjuk a sütőajtóban 10 percig pihenni, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt vágjuk három lapra.
Közben készítsük el a krémet. A tejszínt verjük a habfixálóval keményre, majd forgassuk bele a mascarponét, a reszelt csokoládét és a mézet. A krémmel két lapot vastagon kenjünk meg, majd szórjuk rá a gyümölcsök egy-egy harmadát és gyengéden nyomkodjuk be. Tegyük a két lapot egymásra, majd borítsuk be a harmadik lappal. A krém maradékával kenjük be a torta tetejét és oldalát, majd díszítsük a félretett gyümölccsel.
Jól behűtve tálaljuk.