Erdei gyümölcsös csokoládétorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Húsvét, Bálint nap, Töltött, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet a kakaóval és a sütőporral összeszitáljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot és a lisztet óvatosan a tojássárgájához forgatjuk. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 40-45 percig. Az utolsó negyed órára érdemes a tetejét sütőpapírral letakarni. Hagyjuk a sütőajtóban 10 percig pihenni, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt vágjuk három lapra. Közben készítsük el a krémet. A tejszínt verjük a habfixálóval keményre, majd forgassuk bele a mascarponét, a reszelt csokoládét és a mézet. A krémmel két lapot vastagon kenjünk meg, majd szórjuk rá a gyümölcsök egy-egy harmadát és gyengéden nyomkodjuk be. Tegyük a két lapot egymásra, majd borítsuk be a harmadik lappal. A krém maradékával kenjük be a torta tetejét és oldalát, majd díszítsük a félretett gyümölccsel. Jól behűtve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||