Bazsalikomos-pulykamelles tészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
igény szerint parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát. Süssük aranybarnára rajta a kis kockára vágott pulykamellet. Végül fedő alatt pároljuk majdnem puhára. Ha szükséges, kevés zöldségalaplét öntsünk alá. A végén keverjük hozzá a felaprított gombát. Ha minden megpuhult süssük zsírjára és öntsük rá a tejszínt, majd keverjük bele a csíkokra szelt bazsalikomleveleket. Forraljuk össze és keverjük bele az előírás szerint megfőzött fusilit.
Frissen tálaljuk, aki kívánja megszórhatja reszelt parmezánnal.