Konfitált harcsa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Lassan sütött, Sós, Meleg, Halak

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál koriander 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 liter olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 szelet citromhéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fűszereket gézlapba kötjük és az olajba dobjuk. Melegítsük fel 80 fokosra és helyezzük bele az előzetesen besózott harcsafiléket. A halszeletek vastagságától függően 15-20 perc alatt elkészül. Lecsepegtetve, párolt zöldségekkel és burgonyapürével tálaljuk.