Magyaros krumplifőzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Koleszban főztük, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A finomra metélt szalonnát zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és a zsiradékon megpirítjuk a kis kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát, a finomra vágott fűszereket és fél deci vízzel felöntve összeforraljuk. Végül beledobjuk, az ízlés szerint, felvágott burgonyát és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük. Végül behabarjuk a liszttel, a finomra vágott petrezselyemmel és a pirospaprikával elkevert tejföllel. Sült hússal, virslivel vagy kolbásszal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||