Májpástétom paprikába töltve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Húsvét, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Hideg, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
6 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra kockázott szalonnát. Rádobjuk a felvágott hagymát és a kis darabokra vágott májat. Átsütjük és közben fűszerezzük, zúzott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, sóval és borssal. Ha elkészült hűlni hagyjuk, majd botmixerrel áttörjük. Végül, habzsákkal a félbevágott paprikákba töltjük.
Büfé- vagy előételként, pirítóssal tálaljuk.