Harcsapaprikás kapros túrógaluskával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Harcsapaprikás kapros túrósgaluskával
Túrósgaluska kaporral
Harcsapaprikás kapros túrósgaluskával A harcsahúst kockára vágjuk és besózzuk. Az apróra vágott szalonnát az olajon pörcösre sütjük, ha kész a pörcöt félretesszük. A zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, megszórjuk a pirospaprikával, deci vizet öntve alá, fedő alatt készre pároljuk. Végül, ha jól összefőtt, belekeverjük a haldarabokat. Ha kész, a tejfölben elkeverjük a lisztet és behabarjuk az ételt. A kapros túrósgaluskával tálaljuk. Túrósgaluska kaporral A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük. A jól összegyúrt masszát negyedórára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||