Harcsapaprikás kapros túrógaluskával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

Harcsapaprikás kapros túrósgaluskával
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Túrósgaluska kaporral
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Harcsapaprikás kapros túrósgaluskával
A harcsahúst kockára vágjuk és besózzuk. Az apróra vágott szalonnát az olajon pörcösre sütjük, ha kész a pörcöt félretesszük. A zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, megszórjuk a pirospaprikával, deci vizet öntve alá, fedő alatt készre pároljuk. Végül, ha jól összefőtt, belekeverjük a haldarabokat. Ha kész, a tejfölben elkeverjük a lisztet és behabarjuk az ételt.
A kapros túrósgaluskával tálaljuk.

Túrósgaluska kaporral
A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük. A jól összegyúrt masszát negyedórára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük.