Bazsalikomos kagylósaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Az újhagymát vágjuk vékony karikára, a zöldjével együtt. A lilahagymát metéljük apróra. A koktélparadicsomot szeljük félbe vagy negyedbe. A kápiapaprikát kockázzuk apróra. A bazsalikomleveleket tépkedjük szét, majd mindent forgassunk össze a lecsepegtetett kagylóhússal. A kagyló olajához adjuk hozzá a lime lereszelt héját és a citrusok kicsavart levét. Egészítsük ki, annyi olívaolajjal, hogy a citruslé háromszorosa legyen az olajos rész, majd fűszerezzük sóval, borssal. Tálalás előtt forgassuk össze az öntetet a salátával és forró pirítóssal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||