Bazsalikomos kagylósaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 doboz kagylókonzerv ? ? ? ? ? ?
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
igény szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az újhagymát vágjuk vékony karikára, a zöldjével együtt. A lilahagymát metéljük apróra. A koktélparadicsomot szeljük félbe vagy negyedbe. A kápiapaprikát kockázzuk apróra. A bazsalikomleveleket tépkedjük szét, majd mindent forgassunk össze a lecsepegtetett kagylóhússal. A kagyló olajához adjuk hozzá a lime lereszelt héját és a citrusok kicsavart levét. Egészítsük ki, annyi olívaolajjal, hogy a citruslé háromszorosa legyen az olajos rész, majd fűszerezzük sóval, borssal.
Tálalás előtt forgassuk össze az öntetet a salátával és forró pirítóssal tálaljuk.