Bögrés sárgabarackos süti (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Meleg, Hideg, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Bögrének a joghurt poharát használjuk. A cukorral, az olajjal, a sóval, a vaníliakivonattal, a lime lereszelt héjával és kicsavart levével simára keverjük a joghurtot. Hozzáforgatjuk a liszttel összeszitált sütőport. Szilikonos vagy vajjal kikent és liszttel kihintett tepsibe öntjük. A tetejére rakjuk a félbevágott, kimagozott, ízlés szerint, a héjától megfosztott, barackokat, majd a durvára vágott dióval elkevert barnacukor és fahéj keverékével megszórjuk. 175 fokra előmelegített sütőben, kb 50 perc alatt, megsütjük. Kicsit hűlve, kockára vágva tálaljuk. Vaníliafagylaltot, mentalevelet készítsünk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||