Bögrés sárgabarackos süti (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Meleg, Hideg, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
30 evőkanál dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
60 dkg sárgabarack 49 0.9 0.1 10.2 2 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 pohár liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1/2 pohár olaj 899 0 99.9 0 0 0
1,5 pohár cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 pohár joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Bögrének a joghurt poharát használjuk. A cukorral, az olajjal, a sóval, a vaníliakivonattal, a lime lereszelt héjával és kicsavart levével simára keverjük a joghurtot. Hozzáforgatjuk a liszttel összeszitált sütőport. Szilikonos vagy vajjal kikent és liszttel kihintett tepsibe öntjük. A tetejére rakjuk a félbevágott, kimagozott, ízlés szerint, a héjától megfosztott, barackokat, majd a durvára vágott dióval elkevert barnacukor és fahéj keverékével megszórjuk. 175 fokra előmelegített sütőben, kb 50 perc alatt, megsütjük.
Kicsit hűlve, kockára vágva tálaljuk. Vaníliafagylaltot, mentalevelet készítsünk mellé.