Rozsdás aprópecsenye bulgurral (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
60 dkg marhafartő 0 19 17 0.6 0 83
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsiradékban megpirítjuk a ceruzányi vastagra vágott húst. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd összepároljuk. Végül hozzáadva a fűszereket, szükség esetén kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Beleöntve a tejszínt és a bort sűrű re forraljuk. A bulgurral és olívával körítve tálaljuk.