Medvehagymás pompos (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Húsételek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A liszt közepébe nyomunk egy gödröt, majd a langyos vízzel és a cukorral elkevert élesztőt beleöntjük. Ha felfutott, a tésztát összedolgozzuk. Kelni hagyjuk, úgy, egy órát. Átgyúrjuk, majd, még fél órát pihenni hagyjuk. Tepsi méretűre nyújtjuk, majd megkenjük a túrós keverékkel. A bacon felét kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsíron és a pirított szalonnán, a kétféle túrót a finomra vágott medvehagymával, tojás sárgájával és habbá felvert tojásfehérjével elkeverjük. Az egészett baconnal fedjük és tejföllel lekenjük, majd 200 fokra előmelegített tepsibe tesszük. 20 percig sütjük. Gerezdekre vágva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||