Medvehagymás pompos (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Húsételek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor medvehagyma ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
10 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
20 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A liszt közepébe nyomunk egy gödröt, majd a langyos vízzel és a cukorral elkevert élesztőt beleöntjük. Ha felfutott, a tésztát összedolgozzuk. Kelni hagyjuk, úgy, egy órát. Átgyúrjuk, majd, még fél órát pihenni hagyjuk. Tepsi méretűre nyújtjuk, majd megkenjük a túrós keverékkel. A bacon felét kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsíron és a pirított szalonnán, a kétféle túrót a finomra vágott medvehagymával, tojás sárgájával és habbá felvert tojásfehérjével elkeverjük. Az egészett baconnal fedjük és tejföllel lekenjük, majd 200 fokra előmelegített tepsibe tesszük. 20 percig sütjük. Gerezdekre
vágva tálaljuk.