Uborkás marharolád (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
4 db kovászos uborka 12 0.7 0.2 1.9 0 0
5 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhacombból vágott szeleteket kiverjük. Sóval, borssal meghintjük és az egyik oldalát mustárral bekenjük. A mustáros oldalra a csíkokra vágott uborkát ráfektetjük. Feltekerjük, majd a zsineggel átkötjük. A felhevített zsíron átsütjük. Mellédobjuk a fűszereket és felöntjük a borral. Fedő alatt, kis lángon, szükség esetén kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Végül behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
Knédlivel, gnocchival vagy burgonyafánkkal tálaljuk.