Uborkás marharolád (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A marhacombból vágott szeleteket kiverjük. Sóval, borssal meghintjük és az egyik oldalát mustárral bekenjük. A mustáros oldalra a csíkokra vágott uborkát ráfektetjük. Feltekerjük, majd a zsineggel átkötjük. A felhevített zsíron átsütjük. Mellédobjuk a fűszereket és felöntjük a borral. Fedő alatt, kis lángon, szükség esetén kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Végül behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Knédlivel, gnocchival vagy burgonyafánkkal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||