Kucurapörkölt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Csípős, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db kucura, malactartó 0 ? ? ? ? ?
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
2 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 evőkanál erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a centis kockára vágott méhez hozzáadjuk. Jól összesütjük és a feldarabolt zöldségekkel fűszerezzük. Szükség szerint, kevés vizet hozzáadva, puhára főzzük. Sűrű, csípős legyen a szaftja. Túrós csuszát adjunk köretnek, száraz vörösbort italnak.
Európában is ritka ételnek számít.