Tanyasi töltött csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 85 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
4 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg csabai csípős kolbász 472 19.8 41.9 0.3 0 0
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzákeverjük a kis kockára vágott bacont, a sonkát és a kolbászt. A keveréket zsírjára sütjük, majd hűlni hagyjuk. Belekeverjük az apróra vágott uborkát, a mustárt és a két tojást. A csirkemellek bőrét fellazítjuk, majd a masszát habzsákból alátöltjük. A bőrt kívülről a vajjal bekenjük és a csirkemelleket tepsibe tesszük. A bort aláöntjük és alufóliával a tepsit szorosan lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, majd a fóliát levéve, a szaftjával locsolgatva, még húsz percig pirítjuk. Tálalás előtt tíz percig pihentessük. A húst fejtsük le a csontról és ferdén szeletelve adjuk asztalra. Párolt rizzsel és sok friss salátával tálaljuk.