Szardíniás szendvics (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Pucka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Macskajajra, Tizórai gyerekeknek , Reggeli, Szabadban, Koleszban főztük, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Halak, Tojás, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
igény szerint paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 doboz olajos szardínia 284 22.5 21.4 0 0 120
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
8 szelet félbarna kenyér 259 9.8 1 52.3 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szardínia olaját leöntjük. A halhúst a finomra vágott főtt tojással, hagymával és a fűszerekkel krémesre keverjük. A megpirított kenyérszeletekre kenve tálaljuk. Paradicsom és citromgerezdeket adunk mellé.