Rakott pulyka karácsonyra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Az olajon süsasük át a kockára vágott bacont. A pörcöt szedjük ki. A sütőzsiradékon pirítsuk meg a kis kockára vágott, sózott pulykamellet. Adjuk a baconhoz. A visszamaraddt zsiradékba szórjuk a cukrot, a fahéjat, majd melegítsük össze a tejszínnel. A húsokat keverjük el a felkockázott almával, a félbe-negyedekbe vágott szilvával és a reszelt sajttal. Simítsuk tűzálló tálba és öntsük le a tejszínes jeverékkel. 180 fokra előmelegeített sütőben süssük 35-40 percig. Burgonyapürével tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||