Rakott pulyka karácsonyra (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
20 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
3 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon süsasük át a kockára vágott bacont. A pörcöt szedjük ki. A sütőzsiradékon pirítsuk meg a kis kockára vágott, sózott pulykamellet. Adjuk a baconhoz. A visszamaraddt zsiradékba szórjuk a cukrot, a fahéjat, majd melegítsük össze a tejszínnel. A húsokat keverjük el a felkockázott almával, a félbe-negyedekbe vágott szilvával és a reszelt sajttal. Simítsuk tűzálló tálba és öntsük le a tejszínes jeverékkel. 180 fokra előmelegeített sütőben süssük 35-40 percig. Burgonyapürével tálaljuk.