Juhtúrós rakott puliszka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Főétel, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Böjt, Buli, Rakott, Csőben sült, Főtt, Kemence, Sós, Meleg, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
1 l forrásban lévő sós vízbe, folytonos keverés mellett beleöntjük és csomómentesre főzzük a kukoricadarát, vigyázat pöfékel és meleg. Fedő alatt 20 percig pihentetjük. A hagymát felkarikázzuk és az olajon megpirítjuk. A juhtúrót a tejföllel habosra keverjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, evőkanállal beleszaggatjuk a puliszka egyharmadát (ne hagyjuk kihűlni, mert akkor megmerevedik), rákenjük a juhtúrós massza és a hagyma felét. Újra puliszka következik, erre megint juhtúró és hagyma, majd puliszkával fedjük. A tetejére olvasztott vajat csurgatunk. Forró sütőben, fél órát sütjük, vagy amíg aranysárga nem lesz. Önálló ételként vagy szaftosabb húsok mellé kínálhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||