Rozmaringos afrikai harcsa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Húsételek, Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Bundázott , Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak, Tojás, Gabonafélék, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A harcsát szeletekre vágjuk, majd sós vízben átöblítjük és lecsepegtetjük. Sóval, borssal és a rozmaringgal ízesítve, 2 citrom héjával és kicsavart levével bepácoljuk. Fél órát állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. A vajat felhevítve, a finomra vágott petrezselyemmel és a főtt burgonyával áthevítjük, esetleg kissé lepirítjuk. A halszeleteket a fehérjéből, a keményítőből és a szójaszószból készített mártásba forgatjuk, majd a középforró olajban kisütjük. A burgonyával, a citromgerezdekkel és tetszőleges majonéz vagy remuládé mártással tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||