Barchesz (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 90 perc
A recept forrása: Andika
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel mellé, Buli, Böjt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
50 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat, egy tojás és a mák kivételével, tésztává dagasztjuk, 2-3 deci víz hozzáadásával. Egy órát kelesztjük, majd rudakká formázzuk és hármas vagy négyes fonással összefonjuk. A tetejét tojással lekenjük és a mákkal meghintjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, hideg sütőbe toljuk és 200 fokon pirosra sütjük.