Almás lepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Advent, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Almás lepény
Az almás töltelékhez
Almás lepény A tészta hozzávalóit, annyi tejföllel, hogy összeálljon tésztává gyúrjuk, majd rövid, hűtőben való pihentetés után, két részre vágjuk. Az egyik legyen kissé nagyobb. A tésztákat nyújtsuk ki, majd a nagyobb lapot terítsük sütőpapírral bélelt tepsibe (24x36 cm), kenjük meg a töltelékkel és borítsuk be a kisebb lappal. A felesleges részeket vágjuk le és a tészta szélét nyomkodjuk össze. Szurkáljuk meg villával és kenjük le az elkevert tojásfehérjével. Rövid szikkadás után tegyük, 200 fokra előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süssük aranybarnára. Langyosan vágjuk szeletekre és tálalás előtt, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral. Az almás töltelékhez A meghámozott és lereszelt almát a cukorral és a fahéjjal elkeverve párolni kezdjük. Ha a levét elfövi belekeverjük a diót és a sót. Langyosra hűtjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||