Répás-húsos, pikáns árpagyöngy (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Advent, Párolt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára vágott húst, két evőkanál felhevített olajon fehéredésig sütjük. A zúzott fokhagymával, finomra vágott hagymával és a fűszerekkel összepároljuk. Végül, a karikára vágott répát belekeverve, puhulni hagyjuk A félretett olajban. Átpirítjuk az árpagyöngyöt, kétannyi vízzel felöntjük és félpuhára pároljuk. A többi hozzávalóval elkeverjük és kis lángon hagyjuk, hogy a levet felszívja, majd kendőt borítva rá, negyed órát pihenni hagyjuk. Friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||