Répás-húsos, pikáns árpagyöngy (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Advent, Párolt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 pohár árpagyöngy 350 9 1.4 75 20.7 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
50 dkg lapocka (sertés) 286 17.5 23.9 0.3 0 72
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 késhegynyi majoránna 0 0 0 0 0 0
2 késhegynyi borsikafű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott húst, két evőkanál felhevített olajon fehéredésig sütjük. A zúzott fokhagymával, finomra vágott hagymával és a fűszerekkel összepároljuk. Végül, a karikára vágott répát belekeverve, puhulni hagyjuk A félretett olajban. Átpirítjuk az árpagyöngyöt, kétannyi vízzel felöntjük és félpuhára pároljuk. A többi hozzávalóval elkeverjük és kis lángon hagyjuk, hogy a levet felszívja, majd kendőt borítva rá, negyed órát pihenni hagyjuk. Friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.