Almás-hagymás céklasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Szabadban

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
4 db cékla 31 1.3 0.1 5.9 2.5 0
2 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott céklát gyengén megsózzuk, majd alufóliába tekerjük. 175 fokos sütőben egy órát sütjük. Ha kihűlt megtisztítjuk és kockára vágjuk. Rákarikázzuk az újhagymát a zöldjével együtt. A kicsumázott, de hámozatlan almát a lime levével és reszelt héjával elkeverjük, majd a céklához adjuk. A többi hozzávalót botmixerben öntetté keverjük és a céklás keverékkel összeforgatjuk. Pár percet hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek.