Gyömbéres-chilis répafőzelék (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Köretek, Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Hideg, Meleg, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 csokor sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vaj-olaj keveréken a finomra vágott hagymát, a chilit, a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát megpirítjuk. A felkarikázott répával összesütjük, majd a barnacukorral elkeverjük. Kevés vízzel felöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. A liszttel meghintjük, átsütjük, majd a tejszínnel és a finomra vágott korianderzöld felével átforraljuk. A többi korianderzölddel meghintve tálaljuk.
Ezt a kissé csípős, édes főzeléket natúr vagy száraz húsokhoz kínáljuk köretnek. Karaj vagy csirkemell illő körete.