Gyömbéres-chilis répafőzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Köretek, Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Hideg, Meleg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített vaj-olaj keveréken a finomra vágott hagymát, a chilit, a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát megpirítjuk. A felkarikázott répával összesütjük, majd a barnacukorral elkeverjük. Kevés vízzel felöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. A liszttel meghintjük, átsütjük, majd a tejszínnel és a finomra vágott korianderzöld felével átforraljuk. A többi korianderzölddel meghintve tálaljuk. Ezt a kissé csípős, édes főzeléket natúr vagy száraz húsokhoz kínáljuk köretnek. Karaj vagy csirkemell illő körete. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||