Juhtúróval és baconnal töltött gomba (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főtt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
6 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
8 db csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A nagyobb gombafejek tönkjét kitörjük és félretéve másra használjuk fel. A gombafejeket kevés sóval, citromlével ízesített vízben egy percig előfőzzük. Lecsepegtetjük és kihűtjük. A bacont kis kockára vágva zsírjára sütjük, beleszórjuk a finomra vágott fokhagymát és a lángról levesszük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a borsot és a juhtúrót. A gombák üregébe töltjük és grill alatt pirosra sütjük.
Friss zöldséggel és pirítóssal tálaljuk.