Juhtúróval és baconnal töltött gomba (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főtt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A nagyobb gombafejek tönkjét kitörjük és félretéve másra használjuk fel. A gombafejeket kevés sóval, citromlével ízesített vízben egy percig előfőzzük. Lecsepegtetjük és kihűtjük. A bacont kis kockára vágva zsírjára sütjük, beleszórjuk a finomra vágott fokhagymát és a lángról levesszük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a borsot és a juhtúrót. A gombák üregébe töltjük és grill alatt pirosra sütjük. Friss zöldséggel és pirítóssal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||