Dúsított tarhonyáskrumpli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Sörözés, borozás, Főétel, Húsételek, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük. A zsiradékon a finomra metélt hagymát és a tarhonyát aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tetszőlegesen felvagdalt krumplit, a felszeletelt paprikát, a paradicsomot, megfűszerezzük, visszatesszük a pörcöt és felöntjük, annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. Rázogatva főzzük, majd a végén, nem a láng fölött, letakarva, negyed órát hagyjuk pihenni. A sonka zsíros részét kisütjük, majd a sonka húsos részét és a felkarikázott kolbász átsütjük rajta. A tarhonyás burgonyát tálakba tesszük és a sonkás-kolbászos keverékkel megszórva tálaljuk. Kovászos uborkát vagy vegyes vágottat kínáljunk hozzá. Tökéletes bográcsétel, bár nyárra kicsit nehéz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||