Kapros zöldbabfőzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A zöldbabot megtisztítjuk, leszálkázzuk és daraboljuk. Bő vízben a fokhagymával feltesszük főni. Ha megpuhult a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a finomra vágott kaprot, majd felhígítva a bab főzőlevével, visszaöntjük a főzelékbe és összeforraljuk. Nyáron hidegen is kínálhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||