Buggyantott tojás minimalista módon (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Reggeli, Meleg nyári napokra, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
8 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
8 szelet rozskenyér 256 8.1 0.9 53.6 6.2 0
3 evőkanál ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Bő sós vizet forralunk, legalább két litert, ízesítsük ecettel, babérlevéllel, sóval. Ha forr, takarékra vesszük és a merőkanálba ütött tojásokat, egyenként, a gyöngyöző lébe eresztjük, a szétfutó fehérjét, villával, a sárgájára hajtjuk. 3 perc után langyos vízbe kivesszük és a tálalásig ebben tartjuk. A lelógó, rojtos részeket felhasználás előtt eltávolítjuk.
A tojásokat lecsepegtetve a pirítósra tálaljuk és a felszeletelt paradicsommal kínáljuk. Ízlés szerint fehérborssal hintsük meg.