Képviselő fánk (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Nagyi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Karácsony, Buli, Szilveszter, Farsang, Főtt, Édes, Csőben sült, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Képviselő fánk
A töltelékhez
A habhoz
Képviselő fánk A vízbe dobjuk a sót, a cukrot és a vajat. Felforraljuk és beleöntjük a lisztet. Jól elkeverjük és addig kevergetjük, amíg az edény fenekén fehér hártyát nem húz. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyenként a tésztába keverjük, közben jó sok levegőt dolgozzunk a tésztába. A tésztából, sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távol, habzsákból vagy vágott sarkú zacskóból, diónyi halmokat nyomunk. 200 fokra előmelegített, gőzös sütőben, kb. fél óra alatt megsütjük. A sütőajtót sütés közben nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta! Ha megsült a fánkok tetejét éles késsel vágjuk le és szedjük ki a tészta belső hártyáit. Habzsákból a tésztába töltjük a krémet, nyomjuk a tejszínhabot és befedjük a tetejével. Érdemes fogyasztás előtt tölteni, hogy a tészta ropogós maradjon. A tetejét porcukorral, karamellel vagy csokoládéval díszíthetjük. A töltelékhez A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vanília kivonattal, majd a lisztet és kevés tejet hozzáadva robotgéppel kikeverjük. A tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassú tűzön, folyamatosan kavarva sűrűre főzzük. Egyszer-egyszer megkeverve kihűtjük. A habhoz A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||