Grízgombóc (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesbetétek 
Cimkék: Levesbetétek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
13 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Fél liter vizet felforralunk, belekeverjük a vajat, ha felolvadt, folyamatosan keverve beleöntjük a búzadarát. Kevergetjük, ha besűrűsödött kihűtjük. Kihűlés után belekeverjük a tojást és kanállal diónyi gombócokat formálunk. Leveskockával ízesített vízben kifőzzük.